Kennismaking & Voorbereiding


Het kennismakingsgesprek

Het Intake formulier zal ons helpen om alle informatie te verzamelen die nodig is, wij bezorgen u dit bij reservering.

Wat te bespreken tijdens de kennismaking?

We raden u aan om een kennismakingsgesprek te organiseren  - dit is ten slotte de beste manier om te bepalen of wij als oppas bij u en uw dier passen. Wie zal er met uw liefste huisdier spelen, hem verzorgen of met hem gaan wandelen? U kunt pas een goede beslissing nemen als u ons persoonlijk leert kennen, zo kunnen we u en uw dier beter leren kennen. Indien het gesprek goed verloopt, is dit ook de ideale kans voor u om ons alles over uw dier te vertellen en om nauwkeurige afspraken te maken voor de reservering.

Welk karakter heeft uw dier?

* Actief, gemakkelijk, of misschien net wat minder gemakkelijk? 

* Zijn er enige gedragsproblemen? Denk aan trekken aan de lijn, blaffen, vernielgedrag, plassen in huis, meubels krabben enz. 

Waar kan een kennismakingsgesprek plaatsvinden?

Als u of uw oppas daar de voorkeur aan geven, kunt u eerst op een neutrale plaats afspreken. Afhankelijk van de dienst die u nodig heeft, is het in sommige gevallen juist beter om later bij u thuis af te spreken. In dit geval geeft u de oppas best een rondleiding bij u thuis en laat zien waar het eten van uw dier staat, de kattenbakvulling of strooisel, schoonmaakmiddelen en wat ze verder nog nodig hebben. 

Natuurlijk komt u tijdens de ontmoeting ook te weten of het goed klikt tussen ons. Vooral indien het gaat over een hond, is het belangrijk dat de kennismaking bij u thuis plaatsvindt. Op die manier kan de hond namelijk vertrouwd worden, en je kan ook vaststellen of het goed klikt. Geef uw dier meer dan genoeg tijd om te wennen terwijl u erbij bent, dan zal hij zich meer op zijn gemak voelen, wanneer u vertrekt.

Meer te weten komen over de oppas

* Hoe kunnen jullie elkaar bereiken? Hebben jullie een noodcontact, bijvoorbeeld een vriend(in) of gezinslid, die kunnen helpen indien nodig?

* Wij houden u dagelijks op de hoogte via Messenger

Huisoppas & huisbezoeken

Huisoppas of huisbezoeken zijn de perfecte diensten voor een huisdier dat liever in zijn vertrouwde omgeving blijft.

* Hoe ziet de dag van de oppas eruit? Bekijk of dit goed past bij de behoeften van uw huisdier.

* Hoe lang duurt elk bezoek? Wat houdt een bezoek in? Denk aan: brievenbus leegmaken, planten water geven, vuilbakken buiten zetten etc.

Hondenwandeling

Het is nuttig om een "proefwandeling" te maken tijdens de kennismaking.

* Voelt de oppas zich op zijn gemak met de hond? En voelt de hond zich op zijn gemak wanneer de oppas hem aan de lijn heeft?

* Denk ook aan praktische dingen - leg een handdoek bij de deur voor vuile pootjes, en stel steeds genoeg poepzakjes ter beschikking. Duidelijke afspraken op voorhand kunnen verwarring en teleurstelling achteraf voorkomen. Schrijf de afspraken ook op, zodat beide partijen weten wat er moet gebeuren. Indien het niet goed klikt, of als onze verwachtingen gewoon te verschillend zijn, is er niets mis mee om "nee, bedankt, te zeggen. U hebt nog geen verplichtingen tijdens de kennismaking.

Wat als mijn dier tijdens de reservering ziek wordt of geblesseerd geraakt?

Indien dit onverhoopt gebeurt, zullen wij u zo snel mogelijk contacteren, en natuurlijk de nodige actie ondernemen, bijvoorbeeld naar de dierenarts gaan. Maak vooraf duidelijke afspraken met uw oppas voor noodgevallen.

Laat een noodcontact achter, dus de contactgegevens van iemand die niet met u mee reist en die in noodgevallen beslissingen kan nemen indien u niet bereikbaar bent. Ook de gegevens van uw dierenarts kunt u best doorgeven aan de oppas.

Annulering?

Zoiets gebeurt heel zelden, maar een annulering wegens ziekte of een noodgeval in de familie kan wel eens voorkomen. Uiteraard krijgt u uw centen terugbetaald. 

Het is erg belangrijk om steeds een noodcontact achter te laten voor de oppas. Dit is een persoon die niet met u meereist en die in noodgeval kan beslissen waar uw dier verblijft, indien u niet bereikbaar bent. 

Thuis voorbereiden voor een reservering

Standaard voor alle type reserveringen

Wat het huisdier nodig heeft:

* Voeding zoals aangegeven door baasje

* Baasje zorgt in voldoende mate voor de benodigde voeding

* Toegang tot vers water

* Het huisdier kan geregeld zijn/haar behoeften doen

* Basis medicatie (geen injecties)

* Speciale vereisten/instructies worden schriftelijk doorgegeven om misverstanden te voorkomen.

* Eventuele medicatie is duidelijk voorzien van etiketten en instructies hoeveel en wanneer de dosering toegebracht moet worden

* Contactgegevens van contactpersoon in geval van noodgevallen (persoon die niet op reis is) wordt doorgegeven aan oppas

* Het huisdier heeft genoeg bewegingsvrijheid om de omgeving te verkennen. Hond wordt niet vastgebonden of voor langere tijd in een bench gezet.

* Veilige ruimte waaruit het huisdier niet kan ontsnappen

* Het huisdier heeft toegang tot schaduw en een koele plek in geval van hitte en een warme plek wanneer het koud is.

* De verblijfsruimte is veilig voor de hond waarbij het zich niet kan bezeren of zaken kan eten die het niet zou moeten eten.

* Met name voor puppy's is het van belang ervoor te zorgen dat ze niet jouw eigendommen kunnen beschadigen, zichzelf bezeren of verkeerde dingen doorslikken. Let bijvoorbeeld op kabels van elektronische apparaten.

* Het huisdier is zinnelijk (indien niet dan dient de oppas daarvan voorafgaand aan de reservering over worden ingelicht)

* Baasje zorgt voor spullen voor het uitlaten (riem, tuigje, poepzakjes) en voor het slapen (bijvoorbeeld een mand wanneer de hond daarin slaapt)

* Eventuele gedragsproblemen van het huisdier worden vooraf besproken

* Heeft uw dier een kooi/kattenbak die/dat verschoond moet worden? Hoe vaak, en wat heeft de oppas daarvoor nodig?

* Geef de oppas alle nodige details over uw huisdier mee, zodat hij of zij later niet voor verrassingen komt te staan.

* Is uw dier (indien hond of kat) gesteriliseerd/gecastreerd, ingeent, ontwormd, behandeld tegen teken?

* Heeft uw dier bijzondere behoeften? Speciale medicatie, voeding, een bepaalde routine?

Wat het baasje mag verwachten tijdens de reservering. Zaken m.b.t. het huisdier:

* Troep gemaakt door het huisdier wordt opgeruimd, elk signalement van ziekte of verwonding wordt direct aan het baasje doorgegeven

* Tenminste 1 foto update per dag of per huisbezoek

* In contact blijven met het baasje en eventuele veranderingen m.b.t. het huisdier doorgeven. Indien nodig het huisdier naar de dierenarts brengen met goedkeuring van het baasje of in geval van een noodsituatie waarbij baasje niet op tijd gecontacteerd kan worden

* Tijd van uitlaatdienst wordt besteed aan wandeling met de hond

* Indien het te heet of koud is om te lopen dan worden er andere vormen van fysieke activiteit ondernomen of hersenspelletjes gedaan als overeengekomen met het baasje

* Hond mag enkel los spelen indien akkoord door baasje en op plekken waar dat toegestaan en veilig is

* De hond wordt in het door het baasje aangegeven tijd teruggebracht

* Het huis/appartement wordt goed afgesloten na en tijdens de wandeling

* Alle sleutels dienen na de reservering aan het baasje worden teruggegeven volgens de instructies van het baasje

* Honden - de oppas besteed tijd door interactie te hebben met de hond door bijvoorbeeld te spelen. Honden worden in de gelegenheid gesteld hun behoefte te doen.

* We ruimen de troep op die honden achterlaten

* Kleine dieren - We ruimen de hokken op en maken ze volledig schoon indien de reservering meer dan 4 dagen duurt

* Het huis/appartement wordt goed afgesloten na het bezoek

* Post verzamelen en vuilnis buiten zetten (indien nodig)

* Katten - de oppas verschoont de kattenbak en breng tijd door met de katten

* Honden en katten hebben de bewegingsvrijheid om rond te lopen en de eigen omgeving te verkennen. Hond wordt niet vastgebonden of voor langere tijd in een bench gezet

* Vuilnisbak legen, vuil serviesgoed afwassen en opruimen, huishoudelijke apparaten in werkende staat, badkamer en vloeren schoon in dezelfde staat als waarin ze werden aangetroffen.

* Woning afsluiten na beƫindiging reservering

Natuurlijk wilt u ervoor zorgen dat uw oppas zich bij u op zijn gemak voelt.

Indien de oppas blijft slapen om uw dier gezelschap te houden, denk misschien ook aan het volgende:

Hier vind u enkele tips:

* Geef de oppas uw sleutels - u kunt dit op voorhand doen, tijdens het kennismakingsgesprek, of u kan de sleutels op een veilige plaats achterlaten (bijvoorbeeld bij een buurman), of u kan nog eens afspreken met de oppas om hem de sleutels te geven.

* Kijk even na of er genoeg zeep, toiletpapier, wasmiddel, etc. is

* Maak een bed met propere lakens voor de oppas

* Zet waardevolle spullen weg indien u daar beter op uw gemak mee voelt, en laat het aan uw oppas weten welke kamers hij of zij wel en niet mag betreden

* Toon de oppas waar hij alle dingen kan vinden die hij nodig heeft: voedsel, kattenbakvulling of strooisel voor de kooi, verschoonmaterialen, borstel, speelgoed enz.

* Laat ten minste 2 noodcontacten achter, indien er iets gebeurt en u niet bereikbaar bent. Geef de oppas ook het nummer van uw vaste dierenarts en de dichtstbijzijnde kliniek. U kan best het paspoort (inentingsboekje) van uw huisdier bij de oppas achterlaten tijdens de reservering.

* Laat genoeg voedsel en materiaal (bv. kattenbakvulling) voor uw dier achter - liever te veel dan te weinig, u weet maar nooit.

* Leg een lijst met belangrijke details en nummers op een opvallende plaats, bijvoorbeeld info over de gewoontes van uw dier, waar de schoonmaakproducten liggen, en instructies voor de huishoudtoestellen die de oppas moet/mag gebruiken.

* Indien uw dier medicatie nodig heeft, laat genoeg medicatie achter, en natuurlijk duidelijke instructies voor de oppas hoe hij die moet toedienen.

* Laat aan uw buren, vrienden of familie weten dat er een oppas bij u verblijft.

* Het kan ook nuttig zijn om aan uw dierenarts te laten weten dat u op reis vertrekt. Hij kan u vertellen wat de oppas moet doen indien uw dier ziek wordt terwijl u er niet bent.

* Sluit alle buitendeuren en ramen indien nodig, dan zijn u en uw oppas gerustgesteld. Let erop dat de oppas alle sleutels heeft die hij nodig zou kunnen hebben om iets te openen.

* Kijk uw omheining en poorten nog eens na, en herstel enige gaten, zodat uw dier niet kan ontsnappen.

* Laat het huis schoon achter - zorg dat er geen bederfelijk voedsel in de koelkast zit en maak de vaatwasser en de afvalbakken leeg.

* Eenvoudige en veilige toegang tot de woning

* Indien het baasje een beveiligingscamera binnen en/of buiten de woning heeft, dan dient dit vooraf medegedeeld te worden aan de oppas

* Schoon en opgeruimd huis met schoon beddengoed

* Veilige woning voor oppas

* Beddengoed en wandelbenodigdheden voor het huisdier


Wij hopen een nieuw maatje te worden voor uw huisdier!

Last but not least - ontspan en geniet van uw vakantie!


Laten we afspreken!

Aarzel niet om ons te steunen op Facebook en Instagram door onze publicaties te delen. Wij delen graag (mits uw toelating) de foto's van uw viervoeter!